Johan Jeras released “The Long Sought”

Na weer een dag van honderden/duizenden mensen bemoedigen en inspireren vroeg Charles Wesley (de man van wie ik de teksten leen voor mijn project) zich verbijsterd af: “Waarom werkt God wel door mij, maar niet in mij!?”  Het is deze nederigheid, deze oersterke kwetsbaarheid die mij intrigeert.

We zijn allemaal ‘werk in uitvoering’ onderweg naar wat we nog niet binnen handbereik hebben. En we hebben elkaar nodig onderweg. “Niemand is een eiland.” (John Donne, 1624)

Filmmateriaal

Wat filmmateriaal betreft was het mijn regiedebuut. Eén groot artistiek avontuur met filmmaker Mohamad Yousif. Ik ben hem veel dank verschuldigd. In acteur Noah Meeuws vonden we een eenpersoons sterrencast….. Geknipt voor de job. Wanneer je werkt met een titel als ‘The Long Sought’ kan het haast niet uitblijven dat het ook qua compositie een lange zoektocht wordt. Dit is dan ook de song waaraan ik verre weg het langst gewerkt heb. Dankzij het kritische oor van producer Arjan de Wit durf ik te zeggen dat dit het beste werk tot nu toe. Naar mijn, ahum, bescheiden mening dan.

 

‘The Long Sought’
Lyrics: Charles Wesley (1740)
Music: Johan Jeras
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *